top of page

Maalauksellinen Musou Black

Päivitetty: 31. maalisk.


detalji maalauksesta, joka on maalattu Musou Blackilla.

Astuin hiljattain maalaustaiteen uuteen tummaan ulottuvuuteen saatuani käsiini Musou Black -maalin, joka on tunnetusti mustempi kuin yö. Dekoja.net sisustuskauppa lähestyi minua ja tarjosi maalia kokeiltavaksi. Mietittyäni tovin mustan olemusta ja miten se assosioitui ihmismieleen, sain inspiraation sarjalleni "Blurred Boundaries", joka pureutuu mielenterveyden tematiikkaan sekä ihmisen kokemukseen omista rajoistaan.

Detalji maalauksesta. Paksu kerros Musou Blackia antaa samettisen tunnun maalaukselle.
Musou Blackin samettinen tuntu.

Maalin monet edut Musou Black on ollut todella positiivinen yllätys. Olen aina ajatellut, että maali on maali, eikä niissä ole suuria eroja, mutta Musou Black erottui monilla hyödyllisillä ominaisuuksillaan. Vesiliukoisena se integroitui saumattomasti akryylimaalivalikoimaani, muuttaen niitä mattapintaisemmiksi, kun käytin sitä värien sekoittamiseen ja harmaan sävyjen luomiseen. Lisäksi Musou Black kuivuu tunnetusti nopeasti, mikä nopeutti muiden akryylimaalien kuivumista – tämä oli itselleni todella miellyttävä yllätys, ottaen huomioon työskentelytekniikkani. Käytin palettiveistä ja lastaa sekä runsaita maalimääriä, ja tämän tyyppisessä työskentelyssä on normaalisti tarpeen kuivattaa teosta useita tunteja kerrosten välillä värien sekoittumisen välttämiseksi. Huomasin myös, että kun mattamusta maali oli kuivunut, se tarjosi erinomaisen pohjan muiden värien tarttumiselle, parantaen maalin kiinnittymistä toisin kuin pelkkä kangaspinta. Se ei myöskään odotetusti kuultanut värillisten kerrosten läpi vaan korosti mustuudellaan puhdasta valkoista ja niitä harvoja sävyjä joita käytin. Uskoisin maalin toimivan mainiona pohjamaalina töissä joissa korostetaan väriä ja aionkin tällaiseen maalia kokeilla seuraavaksi.


Käsi joka pitelee maalauslastaa ja lastassa on harmaata maalia.
Musou Black taittaa muut maalit mattapintaisiksi.

Samettinen lopputulos Musou ei tuoksunut juuri millekkään ja oli juoksevuudeltaan notkeampaa kuin muut akryylit, mutta säilytti kuitenkin pintamuotonsa, kun sitä kerrosti paksulti. Teokseni "Piece of Sanity" koki todellisen mustan mattametamorfoosin Musou Blackin käsittelyssä. Mustat sileät pinnat nousivat esiin samettisena ja kutsuvana rouheiden veitsenvetojen seasta, ja huomasin työn kuivuttua, että maalauksen näkevät ihmiset eivät voineet vastustaa maalipinnan koskettamista. Musta antoi niin vaikuttavan ja valheellisen illuusion samettikankaasta, että sitä on vaikea uskoa. Taitavan ja idearikkaan maalarin käsissä, tällä efektillä voi saada ihmeitä aikaiseksi.

"Mustat sileät pinnat nousivat esiin samettisena ja kutsuvana rouheiden veitsenvetojen seasta"

 Rouheaa jälkeä ja harmaan, beigen ja mustan sävyjä.
Detalji maalauksen nurkkauksesta.

Mustaakin mustempi tuttavuus Valuttaessani maalia suoraan pullosta saadakseni juoksettumia, se virtasi kanvakselle helposti luoden täydellisen pinnan, joka on sileä kuin peili. Myös neulepaitani hiha sai kokea Musou Blackin syvyyden, kun se vahingossa dippautui maaliin ja musta sai ihan uuden merkityksen. Musou Black loisti useampia sävyjä mustempana kuin itse musta neuleeni. Onneksi maali lähti irti liottamalla jopa kuivuttuaan. En uskalla tosin antaa tätä lupausta valkoista vasten, mutta mustaan ei jäänyt jäämiä. Jatkossa aion jatkaa kokeilujani ja yhdistää Musou Blackia savikuivatteisiin patsaisiini nähdäkseni, miten tämä musta ihme muuntautuu kolmiulotteiseksi.



Kuva kukasta jossa tekniikkana on käytetty alkoholimusteita sekä Musou Black-maalia.
Tälle näyttävät alkoholimusteet ja Musou Black yhdessä.

Ja mitä alkoholimusteisiin tulee... Musou Black ei sekoitu oikein menestyksekkäästi alkoholin kanssa vaan ryöpsähtää puhallettaessa. Toki tämäkin jälki voi olla paikallaan tietyntyyppisten töiden kanssa. Huom; en tiedä muuten kuinka Musou Black reagoi kemiallisesti alkoholiin, joten jos joku innostuu tällaisesta kombosta niin suosittelisin käyttämään joko hengityssuojainta ( jota muutoinkin suositellaan alkoholimusteiden kanssa) tai varaamaan työskentelyyn ainakin hyvin ilmastoituvan tilan.

Detalji akryylimaalauksesta Piece Of Sanity
Akryylimaalit ja Musou Black toimivat yhdessä.

10+ kokemus Pidin maalista todella paljon ja aion jatkossakin pitää sen värivalikoimissani ja testailla sitä erilaisin tekniikoin. Suomesta maalia saa hankittua dekoja.net sisustuskaupan valikoimista. Käy tutustumassa Blurred Boundaries-kokoelman Piece Of Sanity teokseen ja sen yksityiskohtiin täältä. Tutustu myös muihin maalauksiini.






 

Musou Black, mustan maalin pieni wiki

Musou Black maailman mustin musta

Musou Black on vesiliukoista akryylimaalia, joka tunnetaan kyvystään imeä valoa poikkeuksellisen paljon. Se absorboi jopa 99,4% näkyvästä valosta, mikä on merkittävästi enemmän kuin yleiset mustat akryylimaalit, jotka imevät noin 94-98% valosta. Tämän ominaisuuden vuoksi Musou Black voi luoda syvänmustia pintoja, joilla on alhainen heijastuskyky ja erittäin mattainen lopputulos. Maalia voidaan levittää joko siveltimellä tai ruiskuttamalla, ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi suositellaan ruiskuttamista ohuina kerroksina​.

Musou Blackin koostumus sisältää synteettistä hartsia (akryylia), pigmenttiä, homeenestoainetta ja vettä. Se on siis vesipohjaista ja voidaan käyttää muovimalleissa, erilaisissa malleissa ja käsityöprojekteissa. Tietyt materiaalit voivat vaatia pohjustusta tai pohjakäsittelyä ennen maalin levittämistä​.

Turvallisuuden osalta, maalin pintakerros on herkkä hankaukselle ja kosketukselle, joten se voi lohkeilla tai hilseillä helposti. Myös maalatut esineet saattavat kutistua ja halkeilla. Maalin käytön aikana voi muodostua pölyä, joten on suositeltavaa käyttää suojavarusteita, kuten suojalaseja ja kasvomaskia. Musou Black ei ole erityisesti suunniteltu infrapunasäteilyn heijastuksen vähentämiseen​.

Turvallisuustiedoissa ei mainita Musou Blackin sisältävän myrkyllisiä aineita, mutta kuten kaikkien maalien kohdalla, on tärkeää noudattaa varotoimenpiteitä ja käyttää asianmukaista suojavarustusta maalatessa. Lisätietoja Musou Blackin turvallisuustiedotteista löydät dekoja.net omilta sivulta.

81 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page